2. BANOVINA GASTRO FEST 02.09.2023. – Turistička zajednica općine Topusko – TZO Topusko Skip to main content

U sklopu ljetne manifestacije Turističke zajednice Općine Topusko, Kraljica jezera 2023. – Ljeto u Topuskom, u organizaciji Udruženja obrtnika Petrinja, Glina, Topusko i u suradnji s Turističkom zajednicom Općine Topusko, Općinom Topusko, Top-Terme Topusko, Hrvatskom turističkom zajednicom, Turističkom zajednicom Sisačko-moslavačke županije te Sisačko-moslavačkom županijom, 02.09.2023., s početkom u 12:00h , na otvorenim bazenima kreće 2. Banovina Gastro Fest u kojem će obrtnici iz svih krajeva Lijepe naše prezentirati svoja umijeća i proizvode. Kuhat će se hrvatska autohtona jela te će ih posjetitelji moći besplatno degustirati.

Sami program počinje ujutro u 09.00h biciklijadom „Putevima bana Josipa Jelačića“ gdje će biciklisti „RBU Cikloni“ odvoziti rutu od Topuskog do Gline prolazeći mjestima i znamenitostima koje je i sam ban Jelačić pohodio, a neka od njih nose i njegovo ime. Zatim slijedi program za djecu od 10:00h – dječja predstava Teatra Mjesec – „Mjesečev san& likovna kolonija gdje će djeca izrađivati autentične suvenire od kojih ćemo napraviti malu izložbu. Sam čin kuhanja kreće od 12.00h kad će biti i Okrugli stol s temom „Obrtništvo  u Hrvatskoj i na Banovini u okolnostima nakon pandemije i potresa“. U 14.00h predviđeno je svečano otvorenje s nastupom mažoretkinja „Glinske banice“ i počasnim govorima visokih uzvanika. Od 15:00h nastupa besplatna podjela obroka koji će se dijeliti svim posjetiteljima. Cijelo ovo vrijeme u pozadini će se odvijati i Sajam obrtništva i autohtonih proizvoda s oko 20 izlagača. Imat ćemo i prigodno šišanje djece za niže razrede OŠ koje će pružati Ceh frizera Udruženja obrtnika Petrinja, Glina i Topusko.

Ugodno druženje zaokružit će tamburaški sastav „Složna braća“ u sklopu kojeg će se dijeliti svečane diplome i zahvalnice svim sudionicima ovog Gastro eventa.

Za sve posjetitelje ulaz i korištenje bazena je besplatno.

Pozivamo sve zainteresirane da nam se pridruže i razmaze svoja nepca tradicionalnom kuhinjom iz cijele Hrvatske.

Veselimo se Vašem dolasku i zajedničkom druženju!

Photo: UOPGT
Photo: UOPGT

Join the discussion 6 komentara

 • Mirjana Stupar napisao:

  Jako lijepo i korisno za Banovinu i Topusko.
  Dolazim i na druga događanja pa ću i na ovo.

  • TZO Topusko napisao:

   Poštovana gđo. Stupar,

   zahvaljujem na komentaru. Jako nam je drago što ćemo se vidjeti i na ovoj manifestaciji 🙂

 • Nikola napisao:

  Porijeklom sam sa Banovine, radio sam u Elektri Topusko godinama pa se veselim vidjeti stare prijatelje Toplicane! Dolazimo!

 • Tina napisao:

  Super zvuci! Taman sam pred desetak ljudi pročitala “prigodno sisanje učenika nižih razreda” i svi smo se oduševili kako ste se toga sjetili!!
  Moji roditelji dolaze motociklom iz Istre u subotu.
  Sretno!!

  • TZO Topusko napisao:

   Bok Tina. Da, Udruženje obrtnika Petrinja, Glina i Topusko u dogovoru s Cehom frizera su došli na pravu ideju 🙂
   Drago nam je što ćete biti naši gosti 🙂
   Sretan put roditeljima i hvala na ohrabrenju!

Ostavite komentar