ADVENT U TOPUSKOM 2023. – Turistička zajednica općine Topusko – TZO Topusko Skip to main content

Najčarobniji mjesec u godini nam je stigao… Vesele mu se svi, i mali i veliki.

U ovogodišnjoj Božićnoj priči sudjeluju mnogi likovi: sv. Nikola, Baka Mraz, Djed Mraz, mali vilenjaci, vlakić Bubi i mnogi dr.

Kako bi dječji doživljaj bio potpun i najmlađim posjetiteljima ovaj Advent ostao u lijepom sjećanju, Djed Mraz i njegovi mali pomoćnici vilenjaci djeci će podijeliti originalne darove i provozati ih u svom Božićnom vlakiću. Tu će biti i jedno posebno mjesto za stvaranje prelijepih uspomena i najljepših adventskih fotografija.

Naš advent otvaramo 01.12. tradicionalnim Božićnim sajmom s pregršt domaćih autohtonih proizvoda i unikatnih božićnih ukrasa. Nastavljamo sa zajedničkim kićenjem bora na glavnom trgu i nastupom naših mališana Dječjeg vrtića Topusko te paljenjem prve adventske svijeće ispred Crkve pohoda bl. Djevice Marije i svečanim koncertom „Bogu i domovini“.

Sv. Nikola će nas posjetiti i malo nam zapjevati, i naravno da neće zaboraviti podijeliti poklone. Za dobru atmosferu pobrinut će se zbor „Vjeverica“ OŠ I.G. Kovačić, Gora.

A za sve one koji neće stići napraviti kolače, mogu doći na sajam Božićnih kolača i kupiti namirnice za nadolazeće blagdane.

Nakon dugo vremena, 16.12. u goste će nam doći i jedan stari prijatelj – Božićni vlakić Bubi. Zato se djeco toplo obucite i dođite se provozati u lampicama obasjanom Bubiju i doživite malo naše čarolije.

A Božićna čarolija obasjati će naše malo mjesto, a posebno Narodnu knjižnicu i čitaonicu gdje će biti kreativne radionice za djecu svih uzrasta (što će sve to događati i koje čarolije će nam teta Željka i njeni pomoćnici pripremiti, neka bude mala tajna…)

Posjetit će nas i Teatar Mjesec i donijeti sa sobom predivnu i toplu lutkarsku predstavu „Božićna slagalica“.

A kakvi bi to blagdani bili bez da Djed Božićnjak sjedne na svoj quad, provoza dobru dječicu (dobro, i ono maaalo zločestu) i još im podijeli poklone? Pa nikakvi! Zato djeco, dođite i 23.12. u Engleski park po svoje poklončiće i vožnju s Djedom Božićnjakom 😊

Nismo zaboravili ni naše odrasle, za njih će uz pregršt raznih događanja početkom Adventa (svečani koncert u Crkvi, nastup KUD-ova i dr. glazbeni nastupi, biti i koncert ususret Novoj godini gdje ćemo se svi grijati uz taktove božićnih pjesama, slatke fritule, miris cimeta i kuhanog vina.

Zavirite u Zimsku bajku u Topuskom, doživite najtopliju Božićnu priču začinjenu blagdanskim okusima, taktovima božićnih pjesama, ritmu blagdanskog raspoloženja i, onim najvažnijim – sjajem u dječjim okicama…

Ostavite komentar