ODRŽAN 2. BANOVINA GASTRO FEST – Turistička zajednica općine Topusko – TZO Topusko Skip to main content

2. Banovina Gastro Fest Topusko 2023. završni je veći događaj manifestacije “Kraljica jezera – Ljeto u Topuskom 2023.”, jednog od tri sponzorirana projekta Hrvatska turistička zajednica i Turistička zajednica SMŽ u svrhu promoviranja prirodnih, kulturnih i povijesnih vrijednosti Općine Topusko s ciljem privlačenja što većeg broja turista na područje Banovine.

Ove godine sudjelovalo je 19 udruženja obrtnika iz cijele Hrvatske (oko 100 sudionika), koji su pripremali autohtona jela svog podneblja i prezentirali kulinarska umijeća i proizvode te tako predstavili bogatu gastro ponudu Hrvatske, uz besplatnu podjelu obroka posjetiteljima.

Ponosni smo što se i ove godine jedan ovako velik gastronomski događaj održao u Topuskom i cilj nam je da postane tradicija te bude završnica manifestacije “Kraljica jezera – Ljeto u Topuskom”, a sam projekt pridonosi svemu onome što svi skupa činimo kako bi Topusko opet postalo najprepoznatljivija turistička destinacija kontinentalne Hrvatske.

Imali smo bogat program za sve uzraste, od onih najmlađih s predstavom “Mjesečev san” Teatar Mjesec , likovnom kolonijom i radionicom uz voditeljice Andreja Kuzmić i Sanja Kalambura te prigodnim šišanjem i friziranjem Ceha frizera Udruženje obrtnika Petrinja, Glina i Topusko, za rekreativce biciklijadu “Putevima bana Josipa Jelačića” uz naše Cikloni Topusko , i naravno, bogat gastronomski program te na kraju zajedničko druženje uz Tamburaški sastav Složna braća.

Svečano otvorenje manifestacije otvorile su naše mažoretkinje Udruga Mažoretkinja Glinske Banice

Ovim putem zahvaljujem svima koji su pomogli u organizaciji i logistici, Komunalno Topusko doo ,svim sudionicima Gastro eventa, i naravno velikom broju posjetitelja i visokih uzvanika koji su nas došli podržati.

Još jednom hvala Udruženje Obrtnika Petrinja, Glina i Topusko i svim udruženjima koji su došli, Ceh frizera UO Petrinja, Glina i Topusko Top – Terme TopuskoLječilište TopuskoIvica Kuzmić načelnik TopuskogHrvatska turistička zajednicaTuristička zajednica SMŽ i direktorici Ivani Plavec, kolegicama iz Turistička zajednica grada Kutine i Turistička zajednica Grada Petrinje Ivani Grdić i Kristini Suppe Sisačko-moslavačka županija i županu gosp. Celjaku Ministarstvo turizma i sporta i gosp. Tomislavu Družaku koji je svečano otvorio manifestaciju, Složna braćaCikloni TopuskoTeatar MjesecUdruga Mažoretkinja Glinske Banice učenicima Srednja Škola Topusko, svim OPG – ima i obrtnicima koji su izlagali na sajmu, posjetiteljima i svim onima koje sam zaboravila spomenuti.

Vidimo se i sljedeću godinu u još većem broju!

Photo: TZO Topusko

#lovecroatia#croatiatravel#visitcroatia#visittopusko#croatiafulloflife#hrvatskapunaživota#tzotopusko#toptermetopusko#SMŽ#SisakMoslavinaCounty#TZSMŽ #ŽupanijskiInformatorSMŽ

Ostavite komentar