ODRŽANI 23. DANI MEDA – “ZLATNA PČELA” TOPUSKO – Turistička zajednica općine Topusko – TZO Topusko Skip to main content

17. i 18. veljače u Top – Terme Topusko 2024.g. održani su 23. Dani meda “Zlatna pčela” Topusko i XVIII. županijsko ocjenjivanje meda pod pokroviteljstvom župana Ivana Celjak i organizaciju Zajednice udruga pčelara SMŽ, Turistička zajednica Općine Topusko i Top-Termi Topusko.

I ovogodišnja je “Zlatna pčela” ponudila posjetiteljima brojne atraktivne izložbeno-prodajne štandove. Za naše najmlađe 1. i 3. razreda Osnovna škola Vladimir Nazor, Topusko i stariji uzrast Dječjeg vrtića Topusko, organizirano je edukativno predavanje “Rastimo s medom” / “Medni doručak” na kojem su naučili nešto više o samim pčelama, oprašivanju i proizvodnji meda, a kasnije su zasladili svoja nepca doručkom s domaćim medom, pecivima, mlijekom i čajem. Za pčelare održana su stručna predavanja s raznim aktualnim temama. Na svečanom otvorenju nazočne su pozdravili Ivica Kuzmić načelnik Topuskog Predsjednik Zajednice udruga pčelara Sisačko – moslavačke županije Damir Bukvić, Predsjednik Hrvatski pčelarski savez/ Croatian beekeepers federation Dražen Kocet, voditeljica Službe za oznake kvalitete i promidžbu oznaka kvalitete Ministarstva poljoprivrede Dubravka Živoder, saborska zastupnica Marijana Petir i zamjenik župana Sisačko-moslavačka županija Mihael Jurić koji je “Zlatnu pčelu” svečano otvorio.

Čestitamo našoj Tamari Bakale koja je osvojila Zlatnu pčelu za med od trušljike s osvojenih 18,77 bodova kao i: Orlić Brankici, koja je ovogodišnji AS šampion s osvojenih 19,88 bodova za med medljikovac, Ličanin Mili za cvjetni med s 19,07 bodova, Popović Marijanu za kestenov med s osvojenih 18,72 boda, Ličanin Slavku za bagremov med s 18,38 bodova te Milek Mariju za med od amorfe s osvojenih 18,45 bodova. Čestitamo i svim ostalim dobitnicima priznanja.

Zahvaljujemo svima koji su pomogli u organizaciji i svim posjetiteljima.

Vidimo se i sljedeću godinu! Medno!

Više fotografija možete pogledati na poveznici: https://www.facebook.com/visittopusko

Photo: TZO Topusko

Ostavite komentar