ODRŽANO PREDSTAVLJANJE PROJEKTA VIVOTOP I PROMOCIJA KNJIGE “BANOVA VRELA POD KRALJEVOM GOROM” – Turistička zajednica općine Topusko – TZO Topusko Skip to main content

Danas u 11.00h u prostorima Top-Termi održano je predstavljanje projekta Virtualnog vodiča Turističke zajednice Općine Topusko “VIVOTOP” i promocija knjige “Banova vrela pod kraljevom gorom” autora i književnika Beronić Tomislava.

Prisutne su pozdravili i projekt predstavili: direktorica TZO Topusko gđa. Ivana Strmečki, načelnik Općine Topusko i Predsjednik turističkog vijeća TZO Topusko gosp. Ivica Kuzmić, direktorica TZSMŽ gđa. Ivana Plavec, autor knjige i član družbe Hrvatskog zmaja – zmaj glagoljice gosp. Tomislav Beronić i dizajnerica mobilne aplikacije gđa Dora Beronić. Svoj osvrt/ recenziju na samu knjigu dao je prof. OŠ Vladimir Nazor Topusko – Izidor Žugaj, a jedan ulomak iz knjige nam je pročitao i sam autor.

Ovaj projekt se ne bi tako lako ostvario bez sredstava HTZ-a odnosno TZSMŽ-a iz Fonda za turistički nedovoljno razvijena područja i kontinent. Tu su još pomogli Općina Topusko i Top-Terme koji su bili supartneri na ovom projektu i ovim putem zahvaljujemo svima koji su pomogli da se ovaj projekt realizira.

Bit će tu još malo dorada u smislu da ćemo uz dodatne znamenitosti koje još nismo obradili u ovom dijelu, dodati i manifestacije koje se održavaju u našem mjestu, kako bi posjetitelji dobili uvid u događanja koja se organiziraju tijekom godine te ih samim tim i posjetili.

Tomislav je imao malo teži zadatak ovaj put, ipak je trebao osmisliti i napisati ovu knjigu u samo dva mjeseca i mislimo da je obavio izvrstan posao.

Ovo je jedan korak više koji činimo da naše Topusko, našu županiju i ljepote kontinentalne Hrvatske približimo gostima i posjetiteljima, da ih odvažimo u istraživanje, u jednu malu avanturu, i pokažemo im našu bogatu povijest, kulturu i tradiciju, gastronomiju, očuvanost prirode i još mnogo toga.

Ovim putem pozivamo sve vas koji još niste posjetili ova mjesta iz vodiča i knjige da to učinite i krenete osvajati male prigodne poklone od strane naših partnera obrtnika i ugostitelja, i kao šlag na torti – ovu malu, ali nama tako značajnu knjigu.

Bitno je istaknuti da se ova knjiga ne može nigdje kupiti, besplatna je, ali je potrebno uložiti malo truda da ju se dobije – posjetiti svih 14 znamenitosti, javiti se u turistički ured TZO Topusko i dobiti svoj primjerak. Jer želja nam je, Vas čitatelje ovih kratkih priča, dinamične i pune zanimljivih detalja, potaknuti na prvu i još mnogo posjeta Topuskom i okolici.

Photo: Biserka Beronić, Topnet Topusko