POLARNI SAN – Utorak 08.08. u Topuskom multimedijalno predavanje Davora Rostuhara – Turistička zajednica općine Topusko – TZO Topusko Skip to main content

Manifestacija “Kraljica jezera 2023. – Ljeto u Topuskom” nastavlja se u putopisno-avanturističkom duhu.

Zadovoljstvo nam je pozvati Vas na multimedijalno predavanje Davora Rostuhara “Polarni san” u  utorak, 08. kolovoza u 20:30h ispred Draškovićevih podruma.

Što čovjek mora napraviti da bi ostvario svoj san?

Kako bi pronašao najbolji odgovor na to pitanje, Davor Rostuhar se upustio u veliki izazov, u veliko istraživanje koje ga je odvelo sve do samog kraja svijeta. Postao je prvi Hrvat koji je pješice stigao od ruba Antarktike do Južnog pola. Ekspedicija je trajala 47 dana, tijekom kojih je prešao 1163 km sam, bez dostave hrane, vukući svu opremu u saonicama teškim 135 kg te bez upotrebe vanjske energije (vjetra, pseće zaprege, motornih saonica i sl.) Davor se za ekspediciju pripremao posljednje dvije godine. Tijekom priprema posjetio je tradicionalne narode koji žive na krajnjem sjeveru planeta, Inuite na sjeveru Grenlanda, Nenete na sjeveru Sibira i Samije na sjeveru Skandinavije. Dva puta se pripremao u Norveškoj i učio od najboljih živućih polarnih istraživača.

Multimedijalno predavanje „Polarni san“ kombinacija je intimnih audiovizualnih zapisa putovanja jednog čovjeka, koji putem do ostvarenja svog sna, zapravo putuje duboko u samog sebe. Cijeli proces je dokumentiran, od samog začetka sna do ostvarenja istog. U prvom dijelu predavanja biti će riječ o praktičnim informacijama dok će u drugom dijelu biti prikazan dokumentarni film u trajanju od 30 minuta koji će prikazati kroz što je sve Davor prolazio na samoj ekspediciji.

Rostuhar iza sebe ima niz uspješnih projekata i ekspedicija, kao što je put biciklom od Zagreba do Egipta, motociklom od Zagreba do Capetowna, sedam ekspedicija u džungle Amazone i Papue,… Autor je 8 putopisnih knjiga, te fotografskog projekta „National Geographic – Hrvatska iz zraka“.

Dođite i poslušajte dojmljivu Davorovu priču, veselimo Vam se!

Ostavite komentar