Prezentacija/radionica udruge “Kolajna ljubavi” – Turistička zajednica općine Topusko – TZO Topusko Skip to main content

Pozivamo Vas na sudjelovanje u radionici “Obojano Afrikom” udruge “Kolajna ljubavi” 30.03.2023. s početkom u 18h u Narodnoj knjižnici i čitaonici Topusko.

Osnivačica udruge Ivana Parlov (Marasović) 2010. god. bila je Ponos Hrvatske. Mladu misionarku u Africi duboko je potresla sudbina djece koja su ondje ostala bez roditelja. Kako bi im pomogla, skupila je novac i organizirala izgradnju prvog hrvatskog Doma sv. Ante, za napuštenu djecu u Tanzaniji…

Potaknuta životom i djelom Majke Terezije, te misionarskim križem oko vrata kojeg joj je darovao svećenik don Mladen Parlov, u kolovozu 2007. Ivana prvi put napušta svoju domovinu Hrvatsku i odlazi u nepoznato. Kuće od blata, glad i neimaština na Ivanu su djelovali zastrašujuće.

– Bila sam svjesna da toj djeci treba pomoći, ne samo da su bili gladni i bosi već su od raznih zaraznih bolesti, onako neishranjeni umirali.

U školi je predavala engleski jezik i obilazila tanzanijska sela i pomagala stanovništvu. Duboko su je dirnule sudbine mališana čiji su roditelji umrli zbog side ili drugih bolesti. Ideja o prvom hrvatskom sirotištu za takvu djecu rodila se u sekundi. Za samo nekoliko mjeseci uz pomoć naših ljudi Ivana je prikupila više od 750.000 kuna. Za samo četiri mjeseca dom je bio gotov. Ondje su smjestili prvih 50 mališana koji nikada nisu imali krov nad glavom.

Udruga “Kolajna ljubavi” osnovana je za pomoć najugroženijima u Hrvatskoj, Tanzaniji i ostatku svijeta. Pomagali su i prikupljali sredstva na potresom pogođenim područjima u našoj županiji. Godine misionarskog iskustva među najsiromašnijim u afričkoj državi Tanzaniji potaknula je Ivanu na stvaranje udruživanja i unapređivanje svog dobrotvornog rada.

Više o samoj udruzi možete pronaći na njihovoj stranici http://www.kolajna-ljubavi.hr

Dobra djela su karike koje tvore lanac (kolajnu) ljubavi
-- Majka Tereza
   

Ostavite komentar